Χταπόδι κρασάτο και ξιδάτο: Από το βυθό της Εύβοιας… στο πιάτο σας!

Το χταπόδι με κρασί και ξίδι μαγειρεύεται στην Εύβοια και αποτελεί την ιδανική επιλογή για ένα δροσερό και απολαυστικό γεύμα!

Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξετε

Υλικά

  • 1 μεγάλο χταπόδι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ποτήρι κρασί
  • 1/4 ποτήρι λάδι
  • 1 1/2  ποτήρι νερό
  • ξίδι
  • πιπέρι
  • δάφνη
  • ρίγανη
  • αλάτι

Εκτέλεση

  •  Πλένουμε το χταπόδι πολύ καλά και το ρίχνουμε με το νερό σε μια κατσαρόλα, για να βράσει ολόκληρο
  • Μόλις μαζέψει, το βγάζουμε από το νερό
  • Στη συνέχεια, το κόβουμε σε κομματάκια και το βάζουμε μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το λάδι να τσιγαριστεί και το σβήνουμε με κρασί
  • Προσθέτουμε το ξίδι, το πιπέρι, τη δάφνη, τη ρίγανη και το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά για 20’, προσθέτοντας λίγο αλάτι
  • Το βράσιμο είναι ανάλογο με το μέγεθος του χταποδιού

Καλή σας όρεξη!