Το χταπόδι με κρασί και ξίδι μαγειρεύεται στην Εύβοια και αποτελεί την ιδανική επιλογή για ένα δροσερό και απολαυστικό γεύμα!
Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξετε
Υλικά
- 1 μεγάλο χταπόδι
- 1 κρεμμύδι
- 1 ποτήρι κρασί
- 1/4 ποτήρι λάδι
- 1 1/2 ποτήρι νερό
- ξίδι
- πιπέρι
- δάφνη
- ρίγανη
- αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένουμε το χταπόδι πολύ καλά και το ρίχνουμε με το νερό σε μια κατσαρόλα, για να βράσει ολόκληρο
- Μόλις μαζέψει, το βγάζουμε από το νερό
- Στη συνέχεια, το κόβουμε σε κομματάκια και το βάζουμε μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το λάδι να τσιγαριστεί και το σβήνουμε με κρασί
- Προσθέτουμε το ξίδι, το πιπέρι, τη δάφνη, τη ρίγανη και το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά για 20’, προσθέτοντας λίγο αλάτι
- Το βράσιμο είναι ανάλογο με το μέγεθος του χταποδιού
Καλή σας όρεξη!