Χταπόδι κρασάτο όπως το φτιάχνουν στην Εύβοια!

Το χταπόδι κρασάτο είναι μια αγαπημένη συνταγή όλων μας. Δείτε όμως την συνταγή της Εύβοιας που σίγουρα θα σας ξετρελάνει!

Υλικά

  • 1 μεγάλο χταπόδι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ποτήρι κρασί
  • 1/4 ποτήρι λάδι
  • 1 1/2  ποτήρι νερό
  • ξύδι
  • πιπέρι
  • δάφνη
  • ρίγανη
  • αλάτι

Εκτέλεση

  •  Πλένουμε το χταπόδι πολύ καλά, και το ρίχνουμε με το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει ολόκληρο.
  • Μόλις μαζέψει το βγάζουμε από το νερό.
  • Στη συνέχεια το κόβουμε κομματάκια και το βάζουμε μαζί με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λάδι να τσιγαριστεί στο λάδι και το σβήνουμε με κρασί.
  • Προσθέτουμε το ξύδι, το πιπέρι, τη δάφνη, τη ρίγανη και το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά για 20’ προσθέτοντας λίγο αλάτι.
  • Το βράσιμο είναι ανάλογα με το μέγεθος του χταποδιού.

Καλή σας απόλαυση!