Το χταπόδι κρασάτο είναι μια αγαπημένη συνταγή όλων μας. Δείτε όμως την συνταγή της Εύβοιας που σίγουρα θα σας ξετρελάνει!
Υλικά
- 1 μεγάλο χταπόδι
- 1 κρεμμύδι
- 1 ποτήρι κρασί
- 1/4 ποτήρι λάδι
- 1 1/2 ποτήρι νερό
- ξύδι
- πιπέρι
- δάφνη
- ρίγανη
- αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένουμε το χταπόδι πολύ καλά, και το ρίχνουμε με το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει ολόκληρο.
- Μόλις μαζέψει το βγάζουμε από το νερό.
- Στη συνέχεια το κόβουμε κομματάκια και το βάζουμε μαζί με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λάδι να τσιγαριστεί στο λάδι και το σβήνουμε με κρασί.
- Προσθέτουμε το ξύδι, το πιπέρι, τη δάφνη, τη ρίγανη και το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά για 20’ προσθέτοντας λίγο αλάτι.
- Το βράσιμο είναι ανάλογα με το μέγεθος του χταποδιού.
Καλή σας απόλαυση!