Site icon RestartTourism

Χταπόδι κρασάτο όπως το φτιάχνουν στην Εύβοια!

Το χταπόδι κρασάτο είναι μια αγαπημένη συνταγή όλων μας. Δείτε όμως την συνταγή της Εύβοιας που σίγουρα θα σας ξετρελάνει!

Υλικά

  • 1 μεγάλο χταπόδι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ποτήρι κρασί
  • 1/4 ποτήρι λάδι
  • 1 1/2  ποτήρι νερό
  • ξύδι
  • πιπέρι
  • δάφνη
  • ρίγανη
  • αλάτι

Εκτέλεση

  •  Πλένουμε το χταπόδι πολύ καλά, και το ρίχνουμε με το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει ολόκληρο.
  • Μόλις μαζέψει το βγάζουμε από το νερό.
  • Στη συνέχεια το κόβουμε κομματάκια και το βάζουμε μαζί με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λάδι να τσιγαριστεί στο λάδι και το σβήνουμε με κρασί.
  • Προσθέτουμε το ξύδι, το πιπέρι, τη δάφνη, τη ρίγανη και το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά για 20’ προσθέτοντας λίγο αλάτι.
  • Το βράσιμο είναι ανάλογα με το μέγεθος του χταποδιού.

Καλή σας απόλαυση!

Exit mobile version