Δείτε πώς φτιάχνεται η ψαρόσουπα στην Κύμη!

Η Εύβοια φημίζεται για τις νόστιμες συνταγές και φαγητά της. Ένα από αυτά είναι η ψαρόσουπα Κύμης που πρέπει να φτιάξετε και να δοκιμάσετε!

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται

Υλικά

  • 1 κιλό βακαλάος φρέσκος
  • 5-6 πατάτες μεγάλες
  • 5 καρότα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • λάδι
  • αλάτι  – πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο και τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα.
  • Πάνω από τα λαχανικά τοποθετούμε τα ψάρια και ρίχνουμε νερό και το λάδι μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά.
  • Βράζουμε σε δυνατή φωτιά σκεπασμένα για 20 λεπτά και συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό και λάδι αν χρειαστεί.
  • Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά, στύβουμε 4 λεμόνια και τα προσθέτουμε στο φαγητό.
  • Αφήνουμε να πάρει μια ακόμα βράση, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!