Η Εύβοια φημίζεται για τις νόστιμες συνταγές και φαγητά της. Ένα από αυτά είναι η ψαρόσουπα Κύμης που πρέπει να φτιάξετε και να δοκιμάσετε!
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται
Υλικά
- 1 κιλό βακαλάος φρέσκος
- 5-6 πατάτες μεγάλες
- 5 καρότα
- 2 κρεμμύδια
- 2 κλωνάρια σέλινο
- λάδι
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο και τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα.
- Πάνω από τα λαχανικά τοποθετούμε τα ψάρια και ρίχνουμε νερό και το λάδι μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά.
- Βράζουμε σε δυνατή φωτιά σκεπασμένα για 20 λεπτά και συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό και λάδι αν χρειαστεί.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά, στύβουμε 4 λεμόνια και τα προσθέτουμε στο φαγητό.
- Αφήνουμε να πάρει μια ακόμα βράση, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!