Η Εύβοια φημίζεται για τις πεντανόστιμες παραδοσιακές συνταγές της. Πάμε να δούμε λοιπόν πώς φτιάχνονται οι γαρίδες σαγανάκι.
Υλικά
- 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
- 10 γαρίδες βρασμένες
- 1 κρασοπότηρο χυμό ντομάτας
- αλατοπίπερο
- 3 σταγόνες ταμπάσκο
- 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
- 150 γρ. φέτα τριμμένη
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 200 γρ. κασέρι τριμμένο
- πιπέρι
- λίγο λεμόνι
- 1 ποτήρι ζουμί από τις γαρίδες που έβρασαν
- 1 κρασοπότηρο λάδι
- 2 πιπεριές πράσινες, λεπτές ροδέλες
Εκτέλεση
- Βράζουμε πολύ λίγο τις γαρίδες, γιατί αν βράσουν αρκετά σκληραίνουν και τους ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.Σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδιμε λάδι, ρίχνουμε αλατοπίπερο ντομάτες και το ζουμί, από τις γαρίδες και το αφήνουμε να γίνει η σάλτσα πηχτή.
- Σε ένα ταψί προσθέτουμε τη μισή σάλτσα, από πάνω τις γαρίδες με το τσόφλι τους, το ταμπάσκο, τα τυριά και τέλος την υπόλοιπη σάλτσα και το μαϊντανό και ψήνουμε 15 λεπτά περίπου σε μέτριο φουρνο.
- Σερβίρεται.
Καλή σας απόλαυση!