Δείτε την πανεύκολη συνταγή για τυρόψωμα Εύβοιας

Τα τυρόψωμα Εύβοιας είναι μια εύκολη και γρήγορη παραδοσιακή συνταγή της Εύβοιας.

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι
  • 1 φακ. ξερή μαγιά
  • 2 αυγά
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml χλιαρό νερό
  • 5 γρ. αλάτι
  • 1 κγ. ρίγανη
  • 70 γρ. πεκορίνο τριμμένο
  • 70 γρ. φέτα τριμμένη
  • 70 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 70 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

  • Φτιάχνουμε μια ομοιογενή ζύμη με όλα τα υλικά. Αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα
  • Πλάθουμε σε μπαλάκια των 70 εκ.περίπου και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
  • Αφήνουμε πάλι μισή ώρα σκεπασμένα να φουσκώσουν
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35΄΄

Καλή σας απόλαυση!