Γαύρος μαρινάτος: Δείτε πώς τον φτιάχνουν στην Εύβοια

Ο γαύρος μαρινάτος είναι μια “εμβληματική” συνταγή της ελληνικής κουζίνας. Ας δούμε λοιπόν έναν εναλλακτικό τρόπο μαγειρέματος της αγαπημένης μας γαστρονομικής επιλογής, από την Εύβοια!

Υλικά

  • 2 κιλά γαύρο χοντρό
  • αλάτι χοντρό
  • 1 λίτρο άσπρο ξίδι, δυνατό
  • 2 καρότα, κομμένα καρέ
  • 2 πιπεριές κέρατα, κομμένες καρέ
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη καρέ
  • 6-7 σκελίδες σκόρδο
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αραβοσιτέλαιο

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τον γαύρο και τον πλένουμε καλά
  • Τον αφήνουμε να στραγγίσει
  • Τον βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τον αλατίζουμε καλά (2-3 χούφτες αλάτι, περίπου)

Καλή σας όρεξη!