Ο γαύρος μαρινάτος είναι μια “εμβληματική” συνταγή της ελληνικής κουζίνας. Ας δούμε λοιπόν έναν εναλλακτικό τρόπο μαγειρέματος της αγαπημένης μας γαστρονομικής επιλογής, από την Εύβοια!
Υλικά
- 2 κιλά γαύρο χοντρό
- αλάτι χοντρό
- 1 λίτρο άσπρο ξίδι, δυνατό
- 2 καρότα, κομμένα καρέ
- 2 πιπεριές κέρατα, κομμένες καρέ
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη καρέ
- 6-7 σκελίδες σκόρδο
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αραβοσιτέλαιο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τον γαύρο και τον πλένουμε καλά
- Τον αφήνουμε να στραγγίσει
- Τον βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τον αλατίζουμε καλά (2-3 χούφτες αλάτι, περίπου)
Καλή σας όρεξη!