Οι γκιουζλεμέδες είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Εύβοιας. Είναι τηγανητή τυρόπιτα και δε λείπει από κανένα Ευβοιώτικο σπίτι.
Πάμε να δούμε πώς θα τη φτιάξετε
Υλικά
Για την ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 220-250γρ. νερό (όσο πάρει)
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 90γρ λάδι
Για την γέμιση
- 500γρ φέτα τριμμένη με το χέρι
- 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 1 αυγό
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το ξύδι, το λάδι, το αλάτι και ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
- Την κάνουμε μπάλα, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση. - Χωρίζουμε την ζύμη σε 10-12 μπαλάκια, παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι, το ανοίγουμε σε λεπτό παραλληλόγραμμο φύλλο, βάζουμε στο καθένα από μια γεμάτη κουταλιά γέμιση και τα κλείνουμε προσεκτικά σε φάκελο.
- Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
Καλή σας απόλαυση!