Site icon RestartTourism

Γλυκό του κουταλιού μελιτζανάκι: Η γλυκιά “πινελιά” του Αλιβερίου

Το μελιτζανάκι είναι το γλυκό του κουταλιού που φτιάχνουν στο Αλιβέρι Ευβοίας και θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλα σας!

Πάμε να δούμε τη συνταγή

Υλικά

  • 50 κομμάτια μελιτζανάκι μικρό
  • 1 ½ κιλό ζάχαρη
  • ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 6 ποτήρια νερό
  • 1-2 ξυλάκια κανέλα
  • 5-6 κομμάτια γαρύφαλλο
  • 1-2 λεμόνια (το χυμό τους)

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζουμε το μελιτζανάκι
  • Το τρυπάμε και το τοποθετούμε σε νερό
  • Προσθέτουμε λίγο λεμόνι, για να μη μας μαυρίσει
  • Αλλάζουμε 2-3 φορές το νερό

Καλή σας απόλαυση!

Exit mobile version