Το μελιτζανάκι είναι το γλυκό του κουταλιού που φτιάχνουν στο Αλιβέρι Ευβοίας και θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλα σας!
Πάμε να δούμε τη συνταγή
Υλικά
- 50 κομμάτια μελιτζανάκι μικρό
- 1 ½ κιλό ζάχαρη
- ασπρισμένα αμύγδαλα
- 6 ποτήρια νερό
- 1-2 ξυλάκια κανέλα
- 5-6 κομμάτια γαρύφαλλο
- 1-2 λεμόνια (το χυμό τους)
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε το μελιτζανάκι
- Το τρυπάμε και το τοποθετούμε σε νερό
- Προσθέτουμε λίγο λεμόνι, για να μη μας μαυρίσει
- Αλλάζουμε 2-3 φορές το νερό
Καλή σας απόλαυση!