Καρυώτικο: Η μελιτζανοσαλάτα της Εύβοιας!

Το καρυώτικο είναι η πιο χαρακτηριστική μελιτζανοσαλάτα της Εύβοιας και διαθέτει ξεχωριστή γεύση και άρωμα!

Πάμε να δούμε τη συνταγή

Υλικά

  • 3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 ποτήρι νερού λάδι ελιάς
  • 1 μεγάλη χούφτα σκόρδα χοντροκομμένα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ξίδι
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κοφτά κουταλάκια αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ψήνουμε τις μελιτζάνες μέσα σε κάρβουνα
  • Όταν είναι παντού μαλακές και βγαίνει ο χυμός τους, καθαρίζουμε τις φλούδες
  • Βουτάμε τα δάκτυλα μας συχνά σε κρύο νερό, για να μπορούμε να αφαιρέσουμε καλά όλες τις φλούδες
  • Αφαιρούμε και τα σποράκια αν έχουν και κρατάμε τη μαλακή σάρκα τους
  • Τις ψιλοκόβουμε με ένα ξύλινο κουτάλι
  • Αν μένουν μεγαλύτερα κομμάτια, δεν πειράζει, νόστιμο θα είναι και έτσι
  • Τέλος, ανακατεύουμε τις μελιτζάνες με όλα τα άλλα υλικά. Δοκιμάζουμε, και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί ακόμη κάποιο υλικό
  • Διατηρούμε τη μελιτζανοσαλάτα στο ψυγείο. Πριν από το σερβίρισμα, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, για τουλάχιστον 1 ώρα

Καλή σας απόλαυση!