Το καρυώτικο είναι η πιο χαρακτηριστική μελιτζανοσαλάτα της Εύβοιας και διαθέτει ξεχωριστή γεύση και άρωμα!
Πάμε να δούμε τη συνταγή
Υλικά
- 3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
- 1 ποτήρι νερού λάδι ελιάς
- 1 μεγάλη χούφτα σκόρδα χοντροκομμένα
- 1 φλιτζάνι του καφέ ξίδι
- 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κοφτά κουταλάκια αλάτι
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψήνουμε τις μελιτζάνες μέσα σε κάρβουνα
- Όταν είναι παντού μαλακές και βγαίνει ο χυμός τους, καθαρίζουμε τις φλούδες
- Βουτάμε τα δάκτυλα μας συχνά σε κρύο νερό, για να μπορούμε να αφαιρέσουμε καλά όλες τις φλούδες
- Αφαιρούμε και τα σποράκια αν έχουν και κρατάμε τη μαλακή σάρκα τους
- Τις ψιλοκόβουμε με ένα ξύλινο κουτάλι
- Αν μένουν μεγαλύτερα κομμάτια, δεν πειράζει, νόστιμο θα είναι και έτσι
- Τέλος, ανακατεύουμε τις μελιτζάνες με όλα τα άλλα υλικά. Δοκιμάζουμε, και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί ακόμη κάποιο υλικό
- Διατηρούμε τη μελιτζανοσαλάτα στο ψυγείο. Πριν από το σερβίρισμα, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, για τουλάχιστον 1 ώρα
Καλή σας απόλαυση!