Οι κεφτέδες κολοκύθας η αλλιώς λιροκεφτέδες είναι μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή που φτιάχνουν στην Εύβοια.
Υλικά
- 2 κιλά λίρα κολοκύθα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- Δυόσμο μπόλικο
- Αλεύρι όσο πάρει
- Αλεύρι σταρένιο για το πανάρισμα
- Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τη λίρα στον τρίφτη του κρεμμυδιού, αλατίζουμε και τραβάμε στην άκρη του μπωλ ή του ταψιού με κλίση για να στραγγίσουν όσα υγρά έχει η λίρα.
-
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον δυόσμο ψιλοκομμένο και το αλεύρι ελέγχοντας να γίνει η ζύμη αφράτη όπως κάνουμε τους κρεατοκεφτέδες.
-
Μέχρι εδώ η συνταγή είναι νηστήσιμη. Οποιος θέλει μπορεί να συμπληρώσει αυτά και τυρί φέτα για νοστιμιά.
-
Πανάρουμε και πλάθουμε κεφτέδες όσο μπορούμε πιο πλακέ.
-
Εναλλακτικά αν δεν θέλοουμε τηγάνι, στρώνουμε ένα χαρτί ψησίματος σε ταψί, απλώνουμε τους κεφτέδες και τους ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά.
Καλή σας απόλαυση!