Η κιμαδόπιτα είναι μια πεντανόστιμη συνταγή που φτιάχνουν στην Εύβοια η οποία φημίζεται για τις παραδοσιακές της πίτες και πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε!
Υλικά
- 8 φύλλα χωριάτικα
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από σπάλα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 καρότο μεγάλο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 κούπα ψιλοκομμένος άνηθος
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αυγό
- 1/2 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
- 100 γρ. κασέρι τριμμένο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε το μίγμα του κιμά, καβουρδίζουμε τον κιμά, προσθέτουμε ελαιόλαδο, κρεμμύδι, καρότο, πιπεριά, πελτέ.
- Αλατοπιπερώνουμε, μπαχαρώνουμε, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να ψηθεί ο κιμάς για 15 λεπτά και να μείνει με το λαδάκι του.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ένα αυγό, το τυρί, το γιαούρτι.
- Στρώνουμε 8 φύλλασε ταψί και ρίχνουμε τη γέμιση. Λαδώνουμε την βάση του ρολού και τυλίγουμε με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
Καλή σας απόλαυση!