Κιμαδόπιτα Εύβοιας: Δείτε την πεντανόστιμη συνταγή

Η κιμαδόπιτα είναι μια πεντανόστιμη συνταγή που φτιάχνουν στην Εύβοια η οποία φημίζεται για τις παραδοσιακές της πίτες και πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε!

Υλικά

  • 8 φύλλα χωριάτικα
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από σπάλα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο μεγάλο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κούπα ψιλοκομμένος άνηθος
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αυγό
  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 100 γρ. κασέρι τριμμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε το μίγμα του κιμά, καβουρδίζουμε τον κιμά, προσθέτουμε ελαιόλαδο, κρεμμύδι, καρότο, πιπεριά, πελτέ.
  • Αλατοπιπερώνουμε, μπαχαρώνουμε, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να ψηθεί ο κιμάς για 15 λεπτά και να μείνει με το λαδάκι του.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ένα αυγό, το τυρί, το γιαούρτι.
  • Στρώνουμε 8 φύλλασε ταψί και ρίχνουμε τη γέμιση. Λαδώνουμε την βάση του ρολού και τυλίγουμε με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.

Καλή σας απόλαυση!