Κολοκυθάκια γεμιστά όπως τα φτιάχνουν στην Εύβοια

Η Εύβοια φημίζεται για τις νόστιμες παραδοσιακές συνταγές της, με μια από αυτές να ξεχωρίζει, τα κολοκυθάκια γεμιστά!

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται

Υλικά 

  • 2 κιλά λίρα (περίπου) κολοκύθα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • Δυόσμο μπόλικο
  • Αλεύρι όσο πάρει
  • Αλεύρι σταρένιο για το πανάρισμα
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε τη λίρα στον τρίφτη του κρεμμυδιού, αλατίζουμε και τραβάμε στην άκρη του μπωλ ή του ταψιού με κλίση για να στραγγίσουν όσα υγρά έχει η λίρα.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον δυόσμο ψιλοκομμένο και το αλεύρι ελέγχοντας να γίνει η ζύμη αφράτη όπως κάνουμε τους κρεατοκεφτέδες.
  • Μέχρι εδώ η συνταγή είναι νηστήσιμη.
  • Όποιος θέλει μπορεί να συμπληρώσει αυτά και τυρί φέτα για νοστιμιά.
  • Πανάρουμε και πλάθουμε κεφτέδες όσο μπορούμε πιο πλακέ.
  • Εναλλακτικά αν δεν θέλουμε τηγάνι, στρώνουμε ένα χαρτί ψησίματος σε ταψί, απλώνουμε τους κεφτέδες και τους ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά.

Καλή σας απόλαυση!