Η Εύβοια φημίζεται για τις νόστιμες παραδοσιακές συνταγές της, με μια από αυτές να ξεχωρίζει, τα κολοκυθάκια γεμιστά!
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται
Υλικά
- 2 κιλά λίρα (περίπου) κολοκύθα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- Δυόσμο μπόλικο
- Αλεύρι όσο πάρει
- Αλεύρι σταρένιο για το πανάρισμα
- Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τη λίρα στον τρίφτη του κρεμμυδιού, αλατίζουμε και τραβάμε στην άκρη του μπωλ ή του ταψιού με κλίση για να στραγγίσουν όσα υγρά έχει η λίρα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον δυόσμο ψιλοκομμένο και το αλεύρι ελέγχοντας να γίνει η ζύμη αφράτη όπως κάνουμε τους κρεατοκεφτέδες.
- Μέχρι εδώ η συνταγή είναι νηστήσιμη.
- Όποιος θέλει μπορεί να συμπληρώσει αυτά και τυρί φέτα για νοστιμιά.
- Πανάρουμε και πλάθουμε κεφτέδες όσο μπορούμε πιο πλακέ.
- Εναλλακτικά αν δεν θέλουμε τηγάνι, στρώνουμε ένα χαρτί ψησίματος σε ταψί, απλώνουμε τους κεφτέδες και τους ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά.
Καλή σας απόλαυση!