Η κομπόστα με βερίκοκα είναι μια γλυκιά παραδοσιακή συνταγή από την Εύβοια που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα.
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται
Υλικά
- 500 γρ. βερίκοκα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 500 γρ. κορόμηλα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 κομμάτι κανέλα
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα βερίκοκα, τα χωρίζουμε στα δύο και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Βράζουμε τα παραπάνω υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα
μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα για περίπου 10-15 λεπτά. - Ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει η ζάχαρη
- Σερβίρεται σε μπολ.
Καλή σας απόλαυση!