Site icon RestartTourism

Κομπόστα με βερίκοκα όπως την φτιάχνουν στην Εύβοια

Η κομπόστα με βερίκοκα είναι μια γλυκιά παραδοσιακή συνταγή από την Εύβοια που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα.

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται

Υλικά 

  • 500 γρ. βερίκοκα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ. κορόμηλα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κομμάτι κανέλα
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση 

  • Πλένουμε καλά τα βερίκοκα, τα χωρίζουμε στα δύο και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  • Βράζουμε τα παραπάνω υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα
    μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα  για περίπου 10-15 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει η ζάχαρη
  • Σερβίρεται σε μπολ.

Καλή σας απόλαυση!

Exit mobile version