Site icon RestartTourism

Λαγός στιφάδο βουλωτός: Απολαύστε την πεντανόστιμη συνταγή της Εύβοιας!

Ο λαγός στιφάδο βουλωτός είναι μια παραδοσιακή συνταγή, που μας έρχεται από την όμορφη Εύβοια και αξίζει να τη γευτείτε!

Πάμε να δούμε πως θα τη μαγειρέψετε

Υλικά

  • 1 μικρός λαγός
  • 2 κιλά μικρά κρεμμύδια
  • 2 ποτήρια του νερού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ξίδι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 κομμάτια κανέλα
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 4-5 μπαχάρια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τον λαγό σε κομμάτια και τον καθαρίζουμε
  • Σε ένα τσουκάλι, βάζουμε μια στρώση κρεμμύδια, τα κομμάτια του κρέατος και από πάνω τα υπόλοιπα κρεμμύδια
  • Προσθέτουμε το λάδι, το ξίδι, το νερό, τα κομμάτια κανέλας, τη δάφνη, τα μπαχάρια, το σκόρδο και το αλατοπίπερο
  • Σκεπάζουμε το τσουκάλι με το καπάκι του και αφήνουμε το φαγητό να βράσει, για περίπου μία ώρα

Καλή σας όρεξη!

Exit mobile version