Ο λαγός στιφάδο βουλωτός είναι μια παραδοσιακή συνταγή, που μας έρχεται από την όμορφη Εύβοια και αξίζει να τη γευτείτε!
Πάμε να δούμε πως θα τη μαγειρέψετε
Υλικά
- 1 μικρός λαγός
- 2 κιλά μικρά κρεμμύδια
- 2 ποτήρια του νερού ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι ξίδι
- 1 ποτήρι νερό
- 2 κομμάτια κανέλα
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 4-5 μπαχάρια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τον λαγό σε κομμάτια και τον καθαρίζουμε
- Σε ένα τσουκάλι, βάζουμε μια στρώση κρεμμύδια, τα κομμάτια του κρέατος και από πάνω τα υπόλοιπα κρεμμύδια
- Προσθέτουμε το λάδι, το ξίδι, το νερό, τα κομμάτια κανέλας, τη δάφνη, τα μπαχάρια, το σκόρδο και το αλατοπίπερο
- Σκεπάζουμε το τσουκάλι με το καπάκι του και αφήνουμε το φαγητό να βράσει, για περίπου μία ώρα
Καλή σας όρεξη!