Λικέρ μανταρίνι: Δροσιά και γεύση… από την Εύβοια

Το λικέρ μανταρίνι παρασκευάζεται στην Εύβοια και θα προσφέρει μια δροσερή “πινελιά”, στις καθημερινές σας συνήθειες!

Υλικά

  • φλούδες από 2 ώριμα, γερά μανταρίνια
  • 1 καρφί γαρύφαλλο
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 νεροπότηρα (900ml) εκλεκτό τσίπουρο
  • 3-4 μανταρίνια, καθαρισμένα από τα φλούδια και τρυπημένα σε αρκετά σημεία, με ένα ξύλο από σουβλάκι

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε το λικέρ μανταρίνι, σε γυάλινο δοχείο που κλείνει ερμητικά, βάζουμε το φλούδι από τα μανταρίνια, το γαρύφαλλο, τη ζάχαρη και 1 ποτήρι του νερού τσίπουρο (300 ml)
  • Ρίχνουμε και τα μανταρίνια και κλείνουμε το βάζο
  • Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος, δίπλα στο καλοριφέρ, λ.χ., για 1 μήνα
  • Τις πρώτες μέρες κουνάμε το βάζο συχνά, για να διαλυθεί η ζάχαρη
  • Όταν περάσει ο μήνας, στραγγίζουμε το υγρό, το οποίο είναι πολύ γλυκό, και προσθέτουμε τσίπουρο. Θα χρειαστούν ακόμα 2 ποτήρια, δηλαδή γύρω στα 600ml. Βέβαια, μπορείτε να το προσαρμόσετε στο γούστο σας

Εις υγείαν!