Λικέρ βανίλια: Η δροσερή “πινελιά” της Εύβοιας!

Το λικέρ με γεύση βανίλια παρασκευάζεται στα Νέα Στύρα Ευβοίας και “ξεχειλίζει” από ποιότητα και άρωμα!

Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξετε

Υλικά

  • 1 κιλό βανίλιες
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 μπουκάλι βότκα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο βάζο, που κλείνει καλά, ρίχνετε μέσα τα φρούτα πλυμένα και κομμένα στη μέση, με τις φλούδες και τα κουκούτσια
  • Προσθέτετε τη ζάχαρη και τη βότκα
  • Το αφήνετε σε σκοτεινό μέρος για 40 ημέρες, ανακατεύοντας συχνά
  • Αφού περάσουν οι μέρες, το σουρώνετε πολύ πολύ καλά και απολαμβάνετε το λικέρ σας με παγάκι

Στην υγειά σας!