Το λικέρ βερίκοκο παρασκευάζεται στην Εύβοια και κάθε γουλιά, σας “ταξιδεύει” στο πανέμορφο αυτό μέρος!
Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξετε
Υλικά
- 1 λίτρο κονιάκ
- 120 κουκούτσια βερίκοκου
- 1 κιλό ζάχαρη
- 250 ml νερό
- 1 ποτήρι κρασιού καθαρό οινόπνευμα
Εκτέλεση
- Παίρνουμε τα κουκούτσια, τα σπάμε και κρατάμε τη ψίχα τους
- Σε ένα μπουκάλι χύνουμε το κονιάκ, βάζουμε τη ψίχα και το αφήνουμε στον ήλιο για δύο μήνες
- Μετά την πάροδο των δύο μηνών, ετοιμάζουμε ένα σιρόπι (ζεσταίνοντας το νερό και τη ζάχαρη), το χύνουμε στο μπουκάλι και προσθέτουμε το οινόπνευμα
- Το λικέρ είναι έτοιμο
Εις υγείαν!