Λικέρ βερίκοκο: Το αρωματικό ποτό της Εύβοιας

Το λικέρ βερίκοκο παρασκευάζεται στην Εύβοια και κάθε γουλιά, σας “ταξιδεύει” στο πανέμορφο αυτό μέρος!

Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξετε

Υλικά

  • 1 λίτρο κονιάκ
  • 120 κουκούτσια βερίκοκου
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 250 ml νερό
  • 1 ποτήρι κρασιού καθαρό οινόπνευμα

Εκτέλεση

  • Παίρνουμε τα κουκούτσια, τα σπάμε και κρατάμε τη ψίχα τους
  • Σε ένα μπουκάλι χύνουμε το κονιάκ, βάζουμε τη ψίχα και το αφήνουμε στον ήλιο για δύο μήνες
  • Μετά την πάροδο των δύο μηνών, ετοιμάζουμε ένα σιρόπι (ζεσταίνοντας το νερό και τη ζάχαρη), το χύνουμε στο μπουκάλι και προσθέτουμε το οινόπνευμα
  • Το λικέρ είναι έτοιμο

Εις υγείαν!