Site icon RestartTourism

Λικέρ βύσσινο ή κεράσι: Το απολαυστικό “νέκταρ” της Εύβοιας

Το λικέρ βύσσινο ή κεράσι παρασκευάζεται στην Εύβοια και θα σας “μαγέψει”, με την πρώτη γουλιά!

Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξετε

Υλικά

  • 1 κιλό κονιάκ
  • 1 κιλό βύσσινα ή κεράσια ολόκληρα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 4-5 γαρύφαλλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο δοχείο
  • Σε τακτικά διαστήματα, το ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
  • Το αφήνουμε στον ήλιο για δύο μήνες
  • Το σουρώνουμε και κερνάμε

Στην υγειά σας!

Exit mobile version