Το λικέρ βύσσινο ή κεράσι παρασκευάζεται στην Εύβοια και θα σας “μαγέψει”, με την πρώτη γουλιά!
Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξετε
Υλικά
- 1 κιλό κονιάκ
- 1 κιλό βύσσινα ή κεράσια ολόκληρα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 4-5 γαρύφαλλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο δοχείο
- Σε τακτικά διαστήματα, το ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
- Το αφήνουμε στον ήλιο για δύο μήνες
- Το σουρώνουμε και κερνάμε
Στην υγειά σας!