Οι λουκουμάδες δε λείπουν από κανένα ελληνικό τραπέζι και είναι ιδιαίτερα γευστικοί. Πάμε να δούμε λοιπόν, πως τους φτιάχνουν στην Εύβοια!
Υλικά
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
- 3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- μισή κουταλιά αλάτι
- 4 φακέλους ξηρή μαγιά
- 1 ποτηράκι ούζο
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη μαγιά στο νερό
- Ρίχνουμε το γάλα, το αλάτι, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το ούζο και τέλος το αλεύρι, προσέχοντας να μη γίνει ο χυλός πολύ πηχτός
- Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε όλο το αλεύρι ή και περισσότερο, εάν χρειαστεί
- Σκεπάζουμε, για να διπλασιαστεί ο χυλός
- Βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα αρκετό σπορέλαιο, για να κάψει
- Βουτάμε το κουτάλι σε ένα ποτήρι με λάδι και παίρνουμε κομματάκια από το χυλό και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα
- Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, αφού πρώτα χαμηλώσουμε τη φωτιά, για να ψηθούν μέσα, χωρίς να καούν
- Στη συνέχεια, τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί με τρυπητή κουτάλα και αφού στραγγίσουν, τους βάζουμε σε πιατέλα, τους περιλούουμε με μέλι και τους πασπαλίζουμε με κανέλα
- Εάν δεν θέλουμε γάλα, ρίχνουμε μόνο νερό
Καλή απόλαυση!