Λουκουμάδες Κύμης με ρύζι: Απολαύστε την πεντανόστιμη λιχουδιά της Εύβοιας!

Οι λουκουμάδες με ρύζι φτιάχνονται στην Κύμη και αποτελούν μια απολαυστική γλυκιά συνταγή, που θα ικανοποιήσει πλήρως τον ουρανίσκο σας!

Πάμε να δούμε πως θα τους γευτείτε

Υλικά

  • 1 κούπα ρύζι γλασέ
  • λίγη ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 2,5 κούπες νερό
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με σκέτο νερό, έως ότου γίνει λαπάς. Αφού κρυώσει, το χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει κρέμα.
  • Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη. Προσθέτουμε σε ένα αρκετά βαθύ μπολ την κρέμα του ρυζιού, τη διαλυμένη μαγιά και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά έως ότου γίνει ένας ομοιόμορφος σφιχτός χυλός.
  • Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30΄περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο, κόβοντας μικρούς λουκουμάδες με το χέρι μας και ένα κουτάλι, βουτώντας στο νερό για να μην κολλάει.
  • Σερβίρουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα.

Καλή σας απόλαυση!