Οι λουκουμάδες με ρύζι φτιάχνονται στην Κύμη και αποτελούν μια απολαυστική γλυκιά συνταγή, που θα ικανοποιήσει πλήρως τον ουρανίσκο σας!
Πάμε να δούμε πως θα τους γευτείτε
Υλικά
- 1 κούπα ρύζι γλασέ
- λίγη ζάχαρη
- λίγο αλάτι
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 2,5 κούπες νερό
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
- σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Βράζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με σκέτο νερό, έως ότου γίνει λαπάς. Αφού κρυώσει, το χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει κρέμα.
- Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη. Προσθέτουμε σε ένα αρκετά βαθύ μπολ την κρέμα του ρυζιού, τη διαλυμένη μαγιά και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά έως ότου γίνει ένας ομοιόμορφος σφιχτός χυλός.
- Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30΄περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο, κόβοντας μικρούς λουκουμάδες με το χέρι μας και ένα κουτάλι, βουτώντας στο νερό για να μην κολλάει.
- Σερβίρουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα.
Καλή σας απόλαυση!