Ο μπακαλιάρος πλακί με ντομάτες είναι μια συνταγή που φτιάχνουν στην Εύβοια και αξίζει να τη δοκιμάσετε!
Πάμε να δούμε πως θα την ετοιμάσετε
Υλικά
- 1/2 πιάτο βαθύ με κομμένα κρεμμύδια σε φετούλες λεπτές
- 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
- πιπέρι
- πατάτες
- 6 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
- 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες και αποφλοιωμένες
- 2 φλιτζάνια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζάνια λάδι, 1 κιλό μπακαλιάρο, ψιλοκομμένο και ξαλμυρισμένο
Εκτέλεση
- Στρώνουμε τις ροδέλες της ντομάτας επάνω στον μπακαλιάρο και τον σκεπάζουμε τελείως
- Πασπαλίζουμε τις ροδέλες με φρυγανιά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου
- Αφήνουμε τη σάλτσα του να χυλώσει
- Δεν προσθέτουμε νερό (εάν δούμε ότι είναι απαραίτητο, συμπληρώνουμε λίγο)
Καλή σας όρεξη!