Η παλαμίδα ψητή με λαχανικά φτιάχνεται στην Εύβοια και αποτελεί μια καλοκαιρινή συνταγή, που αξίζει να δοκιμάσετε!
Πάμε να δούμε πως θα τη μαγειρέψετε
Υλικά
- 1 μεγάλη παλαμίδα
- λίγη ρίγανη
- λίγο αλάτι
- λίγο πιπέρι
- λίγο λάδι
- λίγο λεμόνι
Εκτέλεση
- Ξεκοκαλίζουμε την παλαμίδα, της βγάζουμε τα εντόσθια και τη χαράζουμε κατά μήκος με ένα μαχαίρι
- Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη
- Ψήνουμε το ψάρι για 30 λεπτά
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το λάδι με το λεμόνι
- Όταν ψηθεί η παλαμίδα, ρίχνουμε από πάνω το λαδολέμονο
Καλή σας απόλαυση!