Παλαμίδα ψητή με λαχανικά: Δοκιμάστε τη νόστιμη συνταγή της Εύβοιας

Η παλαμίδα ψητή με λαχανικά φτιάχνεται στην Εύβοια και αποτελεί μια καλοκαιρινή συνταγή, που αξίζει να δοκιμάσετε!

Πάμε να δούμε πως θα τη μαγειρέψετε

Υλικά

  • 1 μεγάλη παλαμίδα
  • λίγη ρίγανη
  • λίγο αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • λίγο λάδι
  • λίγο λεμόνι

Εκτέλεση

  • Ξεκοκαλίζουμε την παλαμίδα, της βγάζουμε τα εντόσθια και τη χαράζουμε κατά μήκος με ένα μαχαίρι
  • Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη
  • Ψήνουμε το ψάρι για 30 λεπτά
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το λάδι με το λεμόνι
  • Όταν ψηθεί η παλαμίδα, ρίχνουμε από πάνω το λαδολέμονο

Καλή σας απόλαυση!