Παπίσκα ή Παπούσκα: Η “εναλλακτική” συνταγή της Εύβοιας

Η παπίσκα ή παπούσκα είναι το παραδοσιακό “τσιγγάνικο” λαχανόρυζο και εδώ θα δείτε, πως το φτιάχνουν στην Εύβοια. Αναμφίβολα αποτελεί μια συνταγή, που αξίζει να δοκιμάσετε!

Υλικά

  • 1 λάχανο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη
  • λίγη σάλτσα ντομάτας
  • πιπεριές
  • καρότα

Εκτέλεση

  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μετά ρίχνουμε το λάχανο
  • Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη σάλτσα
  • Αφού μαγειρευτούν λίγο, ρίχνουμε λίγο νερό, αρκετό ώστε να βράσει το λάχανο
  • Έπειτα, προσθέτουμε δύο φλιτζάνια νερό και μόλις πάρει βράση το φαγητό, ρίχνουμε και το ρύζι

Καλή σας απόλαυση!