Site icon RestartTourism

Παστοκύδωνο Ευβοίας: Δοκιμάστε τη γλυκιά συνταγή

Το παστοκύδωνο φτιάχνεται στην Εύβοια και θα σας “κερδίσει” με την πρώτη μπουκιά…

Πάμε να δούμε τη συνταγή

Υλικά

  • 2,5 κιλά κυδώνια καθαρισμένα
  • 3,5 κιλά μούστο
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1,5 κιλό αμύγδαλα καθαρισμένα
  • 1 κλαράκι αρμπαρόριζα

Εκτέλεση

  • Βράζουμε καθαρισμένα τα κυδώνια, για να μαλακώσουν
  • Τα σουρώνουμε, τα πολτοποιούμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το μούστο, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και την αρμπαρόριζα, για να βράσουν
  • Τα βράζουμε, μέχρι να γίνουν μια πολύ παχιά κρέμα που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας
  • Τα ρίχνουμε σε ταψί, το στρώνουμε καλά με βρεγμένο κουτάλι και το αφήνουμε να κρυώσει
  • Μετά, το κόβουμε σε τετράγωνα ή ρομβοειδή κομμάτια

Καλή απόλαυση!

Exit mobile version