Το παστοκύδωνο φτιάχνεται στην Εύβοια και θα σας “κερδίσει” με την πρώτη μπουκιά…
Πάμε να δούμε τη συνταγή
Υλικά
- 2,5 κιλά κυδώνια καθαρισμένα
- 3,5 κιλά μούστο
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1,5 κιλό αμύγδαλα καθαρισμένα
- 1 κλαράκι αρμπαρόριζα
Εκτέλεση
- Βράζουμε καθαρισμένα τα κυδώνια, για να μαλακώσουν
- Τα σουρώνουμε, τα πολτοποιούμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το μούστο, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και την αρμπαρόριζα, για να βράσουν
- Τα βράζουμε, μέχρι να γίνουν μια πολύ παχιά κρέμα που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας
- Τα ρίχνουμε σε ταψί, το στρώνουμε καλά με βρεγμένο κουτάλι και το αφήνουμε να κρυώσει
- Μετά, το κόβουμε σε τετράγωνα ή ρομβοειδή κομμάτια
Καλή απόλαυση!