Πετιμεζοκούλουρα Κύμης: Απολαύστε την παραδοσιακή συνταγή

Τα πετιμεζοκούλουρα φτιάχνονται στην Κύμη και είναι μια γλυκιά συνταγή, που αξίζει να δοκιμάσετε!

Πάμε να δούμε πως θα την ετοιμάσετε

Υλικά

  • 4-5 κιλά μούστο χωρισμένο

Για τα κουλουράκια

  • 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι baking powder
  • μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα διαλυμένη σε λίγο μούστο
  • 1  κουταλάκι της σούπας κανέλα τριμμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τον μούστο για 15 λεπτά περίπου
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κουλουράκια και τα ζυμώνουμε με μούστο, έως ότου η ζύμη να πλάθεται
  • Βάζουμε τον μούστο να βράσει, μέχρι να μισοδέσει το πετιμέζι
  • Κρατάμε τον μισό μούστο και τον άλλο μισό τον έχουμε στην κατσαρόλα που βράζει
  • Ρίχνουμε μέσα λίγα-λίγα τα κουλουράκια, τα βράζουμε για 5′ και με μια τρυπητή κουτάλα, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν
  • Συνεχίζουμε, βράζοντας τα κουλουράκια
  • Όταν το πετιμέζι αρχίζει να δένει πολύ, προσθέτουμε λίγο-λίγο τον μούστο που έχουμε κρατήσει

Καλή απόλαυση!