Τα πετιμεζοκούλουρα φτιάχνονται στην Κύμη και είναι μια γλυκιά συνταγή, που αξίζει να δοκιμάσετε!
Πάμε να δούμε πως θα την ετοιμάσετε
Υλικά
- 4-5 κιλά μούστο χωρισμένο
Για τα κουλουράκια
- 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
- 1 φακελάκι baking powder
- μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα διαλυμένη σε λίγο μούστο
- 1 κουταλάκι της σούπας κανέλα τριμμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1 κιλό αλεύρι μαλακό
Εκτέλεση
- Βράζουμε τον μούστο για 15 λεπτά περίπου
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κουλουράκια και τα ζυμώνουμε με μούστο, έως ότου η ζύμη να πλάθεται
- Βάζουμε τον μούστο να βράσει, μέχρι να μισοδέσει το πετιμέζι
- Κρατάμε τον μισό μούστο και τον άλλο μισό τον έχουμε στην κατσαρόλα που βράζει
- Ρίχνουμε μέσα λίγα-λίγα τα κουλουράκια, τα βράζουμε για 5′ και με μια τρυπητή κουτάλα, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν
- Συνεχίζουμε, βράζοντας τα κουλουράκια
- Όταν το πετιμέζι αρχίζει να δένει πολύ, προσθέτουμε λίγο-λίγο τον μούστο που έχουμε κρατήσει
Καλή απόλαυση!