Ψάρι πλακί: Δοκιμάστε την πεντανόστιμη συνταγή της Εύβοιας

Το ψάρι πλακί με ντομάτες και κρεμμύδια είναι μια παραδοσιακή συνταγή που φτιάχνεται στην Εύβοια και θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλα σας!

Πάμε να δούμε πως θα την ετοιμάσετε

Υλικά

  • 6 μερίδες φέτα ψάρι (σφυρίδα η μαγιάτικο)
  • 4-5 κρεμμύδια
  • 6-7 πατάτες
  • ντομάτα φρέσκια
  • 1 ποτήρι λάδι
  • σκόρδο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο λάδι
  • Κόβουμε στο multi τη μισή ποσότητα ντομάτας και την άλλη μισή στο χέρι
  • Ρίχνουμε στο κρεμμύδι, την τριμμένη στο multi ντομάτα, το μαϊντανό και το σκόρδο και αφήνουμε να πάρει βράση
  • Έπειτα, προσθέτουμε τις τεμαχισμένες πατάτες και τις αφήνουμε να βράσουν μαζί με τη σάλτσα για δέκα λεπτά
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί και τοποθετούμε, βυθίζοντας σ’ αυτό τα ψάρια προσθέτοντας και την υπόλοιπη ντομάτα, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι
  • Τέλος, ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά. Σερβίρουμε σε πιατέλα ή ανά μερίδα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό

Καλή σας όρεξη!