Ψάρι πλακί όπως το φτιάχνουν στην Εύβοια

Η Εύβοια φημίζεται για τις πεντανόστιμες συνταγές της καθώς είναι πολύ ξεχωριστές και νόστιμες. Μια από αυτές είναι το ψάρι πλακί.

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται

Υλικά 

  • 4-5 κρεμμύδια
  • 6-7 πατάτες
  • τομάτα φρέσκια
  • 1 ποτήρι λάδι
  • σκόρδο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση 

  • Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο λάδι .
  • Κόβουμε στο multi την μισή ποσότητα τομάτας και την άλλη μισή στο χέρι.
  • Ρίχνουμε στο κρεμμύδι την τριμμένη στο multi τομάτα, το μαϊντανό και το σκόρδο και αφήνουμε να πάρει βράση.
  • Προσθέτουμε έπειτα τις τεμαχισμένες πατάτες και τις αφήνουμε να βράσουν μαζί με την σάλτσα για 10 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το μίγμα σε ταψί και τοποθετούμε βυθίζοντας σ’ αυτό τα ψάρια προσθέτοντας και τη υπόλοιπη τομάτα, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Τέλος, ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά.
  • Σερβίρουμε σε πιατέλα η ανά μερίδα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή σας απόλαυση!