Η Εύβοια φημίζεται για τις πεντανόστιμες συνταγές της καθώς είναι πολύ ξεχωριστές και νόστιμες. Μια από αυτές είναι το ψάρι πλακί.
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται
Υλικά
- 4-5 κρεμμύδια
- 6-7 πατάτες
- τομάτα φρέσκια
- 1 ποτήρι λάδι
- σκόρδο
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο λάδι .
- Κόβουμε στο multi την μισή ποσότητα τομάτας και την άλλη μισή στο χέρι.
- Ρίχνουμε στο κρεμμύδι την τριμμένη στο multi τομάτα, το μαϊντανό και το σκόρδο και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Προσθέτουμε έπειτα τις τεμαχισμένες πατάτες και τις αφήνουμε να βράσουν μαζί με την σάλτσα για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε το μίγμα σε ταψί και τοποθετούμε βυθίζοντας σ’ αυτό τα ψάρια προσθέτοντας και τη υπόλοιπη τομάτα, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τέλος, ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα η ανά μερίδα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας απόλαυση!