Ψαροκεφτέδες Εύβοιας: Δείτε πώς θα τους φτιάξετε

Η Εύβοια της φημίζεται για τα ψάρια της και τις πεντανόστιμες συνταγές. Μια από αυτές είναι οι ψαροκεφτέδες.

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται

Υλικά 

  • 350 γρ. ψάρι (τόνο ή παλαμίδα ή βακαλάο), καθαρισμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
  • ξύσμα από1/2 πορτοκάλι, ακέρωτο
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη ή μπαγιάτικο ψωμί πολύ καλά στυμμένο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. ξίδι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • θαλασσινό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Για το τηγάνησμα

  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε με κοφτερό μαχαιράκι το ψάρι όσο πιο πολύ γίνεται και το βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, τον μαϊντανό και τον δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε στο μείγμα την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι,  τη φρυγανιά και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε πολύ καλά με το χέρι. Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ημέρα, ώστε να αναδυθούν τα αρώματα.
  • Πλάθουμε τους ψαροκεφτέδες, έχοντας βρέξει τα χέρια μας σε ούζο, και τους αλευρώνουμε.
  • Βάζουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και, όταν ζεσταθεί καλά, τηγανίζουμε τους ψαροκεφτέδες για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τους με λαβίδα ώστε να χρυσίσουν και από τις δυο μεριές.
  • Τους μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και τους αφήνουμε να στραγγίσουν από το πολύ λάδι. Κατόπιν τους σερβίρουμε με λεμόνι και, αν θέλουμε, ντιπ της αρεσκείας μας ή σάλτσα.

Καλή σας απόλαυση!