Η ψαρόσουπα Κύμης είναι μια παραδοσιακή συνταγή, που φτιάχνουν στην Εύβοια και αξίζει να τη δοκιμάσετε!
Πάμε να δούμε πως θα την ετοιμάσετε
Υλικά
- 1 κιλό βακαλάος φρέσκος
- 5-6 μεγάλες πατάτες
- 5 καρότα
- 2 κρεμμύδια
- 2 κλωνάρια σέλινο
- λάδι
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο και τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα
- Πάνω από τα λαχανικά, τοποθετούμε τα ψάρια και ρίχνουμε νερό και το λάδι, μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά
- Βράζουμε σε δυνατή φωτιά σκεπασμένα για 20 λεπτά και συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό και λάδι αν χρειαστεί
- Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά, στύβουμε 4 λεμόνια και τα προσθέτουμε στο φαγητό
- Αφήνουμε να πάρει μια ακόμα βράση, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε 5 λεπτά πριν σερβίρουμε
Καλή σας όρεξη!