Ψαρόσουπα Κύμης: Δοκιμάστε τη γευστική συνταγή

Η ψαρόσουπα Κύμης είναι μια παραδοσιακή συνταγή, που φτιάχνουν στην Εύβοια και αξίζει να τη δοκιμάσετε!

Πάμε να δούμε πως θα την ετοιμάσετε

Υλικά

  • 1 κιλό βακαλάος φρέσκος
  • 5-6 μεγάλες πατάτες
  • 5 καρότα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • λάδι
  • αλάτι  – πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο και τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα
  • Πάνω από τα λαχανικά, τοποθετούμε τα ψάρια και ρίχνουμε νερό και το λάδι, μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά
  • Βράζουμε σε δυνατή φωτιά σκεπασμένα για 20 λεπτά και συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό και λάδι αν χρειαστεί
  • Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά, στύβουμε 4 λεμόνια και τα προσθέτουμε στο φαγητό
  • Αφήνουμε να πάρει μια ακόμα βράση, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε 5 λεπτά πριν σερβίρουμε

Καλή σας όρεξη!