Ραβανί Αλιβερίου: Μια γλυκιά συνταγή από την Εύβοια

Το ραβανί Αλιβερίου είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της Εύβοιας και σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε!

Πάμε να δούμε τη συνταγή

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
  • ξύσμα λεμονιού
  • 4 κουταλάκια της σούπας γάλα (φρέσκο)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 βανίλια

Για το σιρόπι

  • 2 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
  • λίγο χυμό λεμονιού
  • μισό vitam λιωμένο, όχι βρασμένο

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα
  • Ρίχνουμε μέσα τους κρόκους, τη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια, το ξύσμα baking powder, το σιμιγδάλι και στο τέλος το αλεύρι σιγά-σιγά, ανακατεύοντας σταθερά
  • Βάζουμε το μείγμα σε ταψί 22Χ34
  • Το ψήνουμε στους 180C για 45 λεπτά
  • Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση

Καλή σας όρεξη!