Το ραβανί Αλιβερίου είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της Εύβοιας και σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε!
Πάμε να δούμε τη συνταγή
Υλικά
- 6 αυγά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
- ξύσμα λεμονιού
- 4 κουταλάκια της σούπας γάλα (φρέσκο)
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 βανίλια
Για το σιρόπι
- 2 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 2 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
- λίγο χυμό λεμονιού
- μισό vitam λιωμένο, όχι βρασμένο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα
- Ρίχνουμε μέσα τους κρόκους, τη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια, το ξύσμα baking powder, το σιμιγδάλι και στο τέλος το αλεύρι σιγά-σιγά, ανακατεύοντας σταθερά
- Βάζουμε το μείγμα σε ταψί 22Χ34
- Το ψήνουμε στους 180C για 45 λεπτά
- Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση
Καλή σας όρεξη!