Οι ροδινές είναι τα ψωμάκια στην Κύμη Ευβοίας που φτιάχνονται με τυρί και θυμίζουν τα τυροπιτάκια αλλά δεν είναι. Η συνταγή είναι πανεύκολη και είμαστε σίγουροι πως θα ξετρελαθείτε!
Υλικά
- 1 αλεύρι φαρινάπ (500 γρ)
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι
- 450 γρ φέτα τριμμένη με το χέρι
Εκτέλεση
- Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το γάλα και τη φέτα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σιγά σιγά με ένα πιρούνι.
- Βάζουμε και το χεράκι μας και το πλάθουμε σε μια ομοιόμορφη μπάλα.
- Παίρνουμε κομμάτια μεγέθους μικρού πορτοκαλιού ή μεγέθους που επιθυμούμε και το πλάθουμε σαν μπιφτεκάκι.
- Τοποθετούμε τα ψωμάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Είναι έτοιμα για σερβίρισμα…Καλή σας απόλαυση!