Ροδινή Κύμης: Δείτε εδώ την συνταγή

Η ροδινή είναι μια πεντάνοστιμη και εύκολη συνταγή της Κύμης Εύβοιας και πρόκειται για ψωμάκια με τυρί!

Πάμε να δούμε πώς θα τη φτιάξεται

Υλικά

  • 1 αλεύρι φαρινά (500 γρ)
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι
  • 450 γρ φέτα τριμμένη με το χέρι



Εκτέλεση

  • Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το γάλα και τη φέτα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σιγά σιγά με ένα πιρούνι.
  • Στο τέλος βάζουμε και το χεράκι μας και το πλάθουμε σε μια ομοιόμορφη μπάλα.
  • Παίρνουμε κομμάτια μεγέθους μικρού πορτοκαλιού ή μεγέθους που επιθυμούμε και το πλάθουμε σαν μπιφτεκάκι.
  • Τοποθετούμε τα ψωμάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.