Η ροδινή είναι μια πεντάνοστιμη και εύκολη συνταγή της Κύμης Εύβοιας και πρόκειται για ψωμάκια με τυρί!
Πάμε να δούμε πώς θα τη φτιάξεται
Υλικά
- 1 αλεύρι φαρινά (500 γρ)
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι
- 450 γρ φέτα τριμμένη με το χέρι
Εκτέλεση
- Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το γάλα και τη φέτα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σιγά σιγά με ένα πιρούνι.
- Στο τέλος βάζουμε και το χεράκι μας και το πλάθουμε σε μια ομοιόμορφη μπάλα.
- Παίρνουμε κομμάτια μεγέθους μικρού πορτοκαλιού ή μεγέθους που επιθυμούμε και το πλάθουμε σαν μπιφτεκάκι.
- Τοποθετούμε τα ψωμάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.