Η ρυζόπιτα αλμυρή είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Εύβοιας και συγκεκριμένα της Κύμης που αξίζει να δοκιμάσετε!
Πάμε να δούμε πώς θα τη φτιάξετε
Υλικά
- 7 φύλλα κρούστας για πίτες
- 1 και 1/2 φλυτζάνι ρύζι Καρολίνα
- 500 γραμμάρια φέτα (μισή φέτα και μισό ανθότυρο)
- αλάτι, πιπέρι
- Χυλό
- 100 γραμμάρια ηλιέλαιο
- 100 γραμμάρια βούτυρο αγελάδας λιωμένο
- 1 φλυτζάνι κρύο γάλα
- 3 αυγά
- λίγο αλάτι
- κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Βράζουμε σε 1 λίτρο αλατισμένο νερό το ρύζι για 10 λεπτά περίπου. Μετά το βράσιμο το ξεπλένουμε σε κρύο νερό, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε λαδωμένο πυρέξ στρώνουμε τα 4 φύλλα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ρύζι, θρυμματίζουμε τη φέτα, προσθέτουμε και λίγο αλάτι, πιπέρι.
- Ρίχνουμε στα φύλλα τη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα το στρώσιμο της πίτας. Χαράζουμε ελαφρά την πίτα.
- Σε ένα μπλε ανακατεύουμε το λάδι, το βούτυρο, προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, το γάλα και λίγο πιπέρι.
- Περιχύνουμε το χυλό στην πίτα και αφήνουμε για 15 λεπτά να απορροφηθεί.
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για περίπου 1 ώρα.
Πασπαλίζουμε με κανέλα.
Καλή σας απόλαυση!