Ρυζόπιτα Εύβοιας: Δείτε εδώ την λαχταριστή συνταγή!

Η ρυζόπιτα αλμυρή είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Εύβοιας και συγκεκριμένα της Κύμης που αξίζει να δοκιμάσετε!

Πάμε να δούμε πώς θα τη φτιάξετε

Υλικά 

  • 7 φύλλα κρούστας για πίτες
  • 1 και 1/2 φλυτζάνι ρύζι Καρολίνα
  • 500 γραμμάρια φέτα (μισή φέτα και μισό ανθότυρο)
  • αλάτι, πιπέρι
  • Χυλό
  • 100 γραμμάρια ηλιέλαιο
  • 100 γραμμάρια βούτυρο αγελάδας λιωμένο
  • 1 φλυτζάνι κρύο γάλα
  • 3 αυγά
  • λίγο αλάτι
  • κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση 

  • Βράζουμε σε 1 λίτρο αλατισμένο νερό το ρύζι για 10 λεπτά περίπου. Μετά το βράσιμο το ξεπλένουμε σε κρύο νερό, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε λαδωμένο πυρέξ στρώνουμε τα 4 φύλλα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ρύζι, θρυμματίζουμε τη φέτα, προσθέτουμε και λίγο αλάτι, πιπέρι.
  • Ρίχνουμε στα φύλλα τη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα το στρώσιμο της πίτας. Χαράζουμε ελαφρά την πίτα.
  • Σε ένα μπλε ανακατεύουμε το λάδι, το βούτυρο, προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, το γάλα και λίγο πιπέρι.
  • Περιχύνουμε το χυλό στην πίτα και αφήνουμε για 15 λεπτά να απορροφηθεί.
  • Ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για περίπου 1 ώρα.

Πασπαλίζουμε με κανέλα.

Καλή σας απόλαυση!