Σπαγγέτι με θαλασσινά από την Κύμη: Δοκιμάστε τη γευστική συνταγή

Στην Κύμη Ευβοίας φτιάχνουν μια εναλλακτική συνταγή ζυμαρικών με θαλασσινά, που ικανοποιούν ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!

Πάμε να δούμε πως θα την ετοιμάσετε

Υλικά

  • ½ κιλό ή 12 μεγάλες γαρίδες
  • 30 τεμάχια μύδια σε ψίχα
  • 4 μέτρια καλαμάρια σε κομμάτια
  • μισή πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
  • μισή κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο στο multi
  • μισό ποτήρι λάδι
  • τομάτα φρέσκια και πελτέ
  • ½ κιλό μακαρόνια

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές με το λάδι, προσθέτουμε τα μύδια και έπειτα από 5 λεπτά και τις γαρίδες
  • Σβήνουμε με λίγο κρασί και 5 λεπτά μετά προσθέτουμε την τομάτα και τον πελτέ
  • Βράζουν όλα μαζί και τέλος ρίχνουμε και τα μακαρόνια
  • Αφού βράσουν al dente, σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό

Καλή απόλαυση!