Στην Κύμη Ευβοίας φτιάχνουν μια εναλλακτική συνταγή ζυμαρικών με θαλασσινά, που ικανοποιούν ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!
Πάμε να δούμε πως θα την ετοιμάσετε
Υλικά
- ½ κιλό ή 12 μεγάλες γαρίδες
- 30 τεμάχια μύδια σε ψίχα
- 4 μέτρια καλαμάρια σε κομμάτια
- μισή πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
- μισή κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι, κομμένο στο multi
- μισό ποτήρι λάδι
- τομάτα φρέσκια και πελτέ
- ½ κιλό μακαρόνια
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές με το λάδι, προσθέτουμε τα μύδια και έπειτα από 5 λεπτά και τις γαρίδες
- Σβήνουμε με λίγο κρασί και 5 λεπτά μετά προσθέτουμε την τομάτα και τον πελτέ
- Βράζουν όλα μαζί και τέλος ρίχνουμε και τα μακαρόνια
- Αφού βράσουν al dente, σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό
Καλή απόλαυση!